Nyheder til sejlere

mandag 10. december

Unge sejlere er på vandet hele året - også i isbåd

Der sejles stadig på Ringkøbing Fjord. Eller i hvert fald indtil i forgårs. Nu er isen efter nogle dages tøvejr ved at være for usikker, skriver sejler, Kim Specht.

Kort Nyt | 08.03.2018 23:29 | Af: Kim Specht

Hvad gør en "rigtig" sejler, når vandet bliver stift?  

Han tager ned i den lokale trælast efter et par planker og finder en ældre jollerig. Efter et par dages arbejde drøner han henover isen med 40-60 km/t. 

Præcis dét gjorde Mikkel Larsen, der sejler 49er og CB66 i Bork Bådelaug, Ringkøbing Fjord, som det kan ses i videoen øverst i artiklen. 

Forholdene har da også været optimale med fantastisk is på fjorden. Desværre blev issæsonen dog meget kort - men sjovt var det. Nu venter vi egentlig bare på, at vandet atter bliver til rigtig sejlads.

PS: Inden folk stryger til tasterne og skriver om de uansvarlige unge, der kører på usikker is, kan jeg oplyse, at vandybden er under én meter i den lavvandede del af fjorden, som der køres på. 

Sejlerhilsen

Kim Specht, Bork Bådelaug

 

Én af to isbåde, som Bork-sejlerne susede afsted i. Foto: Kim Specht

Isen var perfekt til sejlads i weekenden. Foto: Kim Specht

Sejlere og skøjter kan også kombineres - i hvert fald i de fleste tilfælde. En hjælpende hånd, når skøjterne skal rigges til, er her en fordel. Foto: Kim SpechtMinbaad.dk forsiden lige nu

ingen nyheder i denne liste

Til top