Nyheder til sejlere

mandag 10. december

Isbådssejlere er ikke bange for at ryge gennem isen

- Det er ikke farligt at falde i, fortæller sejler Daniel Hansen. Ti gange har den erfarne isbådsejer været i iskoldt vand. Lige nu sejles der isbåd i bl.a. Skanderborg, Ringkøbing og Arresø.

Kort Nyt | 04.03.2018 14:28 | Af: Sara Sulkjær

Mens kalenderen siger forår, er status ganske anderledes, hvis man i weekenden har lagt vejen forbi de danske fjorde og søer.

Her er vandet flere steder frosset til - noget, der vækker begejstring blandt de danske isbådssejlere, der ikke frygter at ende i det iskolde vand:

- Det er ikke farligt at falde i - slet ikke hvis man er forberedt på det, forklarer Daniel Hansen, der sejler med styrthjelm, issyle, svømmevest, brodder under fodtøjet og kasteline, til TV 2 Lorry.

Flyder med masten vandret

Risikoen for en svømmetur er der dog altid. Hele ti gange har Hansen været en tur i vandet, for isbåden er - på trods af navnet - langt fra anvendelig til almindelig sejlads:

- Hvis man går igennem isen, så flyder båden, men med masten vandret. Hvis man er gået igennem ved en våge, så kan man typisk stå på kanten og hive båden op to mand. Det er værre, hvis man er langt ude på tynd is, fortæller han.

Der sejles blandt andet isbåd i Skanderborg, på Ringkøbing Fjord og på Arresø, hvor TV 2 Lorry har lagt vejen forbi. Se videoklippet øverst i artiklen. 

Læs mere om sejladsen med isbåde hos TV 2 Lorry her

Ringkøbing Fjord fra i dag, hvor isen ser god ud uden sne på. Fortæl os gerne hvor der sejles isbåd lige nu i Danmark. Foto: Torben Bürgel NielsenMinbaad.dk forsiden lige nu

ingen nyheder i denne liste

Til top