Nyheder til sejlere

mandag 22. oktober

Se video fra DM i Aarhus i 2015.

Nye regler på vej i Express-klassen

Danmark får nu medbestemmelse på reglerne i Express, der ellers kun er sat af svenskere, fortæller klubbens danske formand, Hans Christian Ilskov Erbs. DM holdes med L-23 klassen.

Kapsejlads | 17.03.2016 12:32 | Af: Troels Lykke

- En af de udfordringer, der har været med et nordisk samarbejde, er, at gældende klasseregler er svenske, og at alle regelændringer derfor er gået gennem den svenske klub, forklarer klubbens danske formand Hans Christian Ilskov Erbs.

Han fortæller videre:

- Disse regler er nu ved at bliver rettet til under ISAFs skabelon, og bliver på engelsk, så Sverige, Norge og Danmark alle kan være medbestemmende omkring ændringer.

Samtidig er planen, at der vil bliver stiftet en fælles nordisk forening for Expresserne. Formalia for alle disse ting er stadig ikke på plads, men meningen er, at de nye regler træder i kraft 1/1-2017.

DM i Kerteminde med L 23-klassen

Nordiske Mesterskab for Albin Express bliver sejlet i Kerteminde 19.+20. august 2016. Stævnet bliver samtidig DM og arrangeres sammen med L-23 klubben.

De Nordiske klubber for Albin Express fortsætter deres samarbejde, og nu er turen for det Nordiske Mesterskab kommet til Danmark.

Kalenderen hænger sådan sammen, at der er Svensk Mesterskab i Båstad (Skåne) i uge 31 og Nordisk Mesterskab i Kerteminde i uge 33.

På den måde håber klubberne, at flere både har lyst til at sejle begge mesterskaber, da der jo ikke er særligt langt mellem de to lokationer.

Der er lavet en aftale, så bådene enten kan blive liggende i Båstad, eller at man evt. kan smide sin båd af i Kerteminde på vej vestover.

Kalenderen for Albin Express 2016 er desuden (entype-sejlads):

Kieler Woche (Schilksee)   : 18/6 - 21/6
Hankø Race Week (Hankø)  : 24/6 - 26/6
Svensk Mesterskab (Båstad)  : 4/8 - 6/8
Nordisk/Dansk Mesterskab (Kerteminde) : 19/8 + 20/8
Norsk Mesterskab (Moss)  : 26/8 – 28/8
Tysk Mesterskab (Glücksburg)  : 10/9 + 11/9Minbaad.dk forsiden lige nu

ingen nyheder i denne liste

Til top