Nyheder til sejlere

mandag 22. oktober

Verdensmester i H-båd, Claus Høj Jensen, hjælper mig med at finde en H-båd, der er hurtig nok. Foto: Eik Brandsgård

Farvel til ego-sejlads og goddag til kæreste-sejlads

Har sat min OK-jolle til salg og leder nu efter en H-båd, som skal ligge i Aarhus Lystbådehavn. Når jeg får en kæreste skal hun sejle med mig i H-båden, det skal min datter og venner også.

Redaktøren, Facebook | 18.01.2015 09:20 | Af: Troels Lykke

Tid er en mangelvare i menneskers liv i dag. Og da jeg elsker min datter og min kommende kæreste og holder af mine venner, så vil jeg bruge mere tid med dem.

Min OK-jolle er derfor sat til salg for 22.000 kr. - ærgerligt for OK-klassen blomstrer med langt over hundrede aktive sejlere i Danmark.

Men tre gange var jeg ude i jollen sidste år og det er fordi jeg prioriterer at se mine nærmeste og de kan jo ikke være med i OK-jollen.

Kedelig jo, måske, men min datter Dagmar fylder ni år om få dage, og hun vil gerne sejle med mig.

I forvejen har jeg en Drabant 24 i Kerteminde og der er langt fra Aarhus til Kerteminde i hverdagen, hvis vi lige skal sejle en tur. Derfor ser jeg nu på en H-båd til omkring 50.000 kroner.

Håber at få bådplads i Aarhus Lystbådehavn, så jeg kan sejle med til aftenkapsejlads. Der er også sejladser uden for Aarhus, hvor jeg kan bruge H-båden, som jeg tidligere har sejlet, og tog en 7. plads ved VM i Lynetten i 90erne.

Men det bliver nok meget tursejlads til Tunø og Samsø eller bare ud i Aarhus Bugten, er planen eller når jeg skal følge min datters Opti-sejlads, hvis hun ikke er blevet for bange for at sejle i den.

Den herlige Drabant 24 i Kerteminde fortsætter jeg med, så har jeg et godt udgangspunkt, når jeg skal sejle i det fynske område og skal sejle Classic Fyn Rundt fra samme by. Med to både der til sammen koster under 80.000 kroner, så bliver udgiften overkommelig.

Overvejede også at købe en Wayfarer-jolle, men dem er der ikke mange af i Aarhus, og der er nu mere plads i en H-båd og jeg orker ikke at skubbe Wayfareren i vandet.

Jeg vil også sidde og råhygge i havnen og tale med de mange klassebåds-sejlere i Aarhus, hvor der er 17 H-både og endnu flere Spækhugger-både samlet.

Jeg glæder mig ret meget, og leder altså efter en H-båd, der skal være fra 1983 og opefter, ellers er den ikke hurtig nok, siger min ven, verdensmesteren i klassen Claus Høj Jensen, der er min rådgiver til køb.

Troels

Min OK-jolle er (desværre) sat til salg for 22.000 kroner på okjolle.dks grejbørs. Den giver mig dårlig samvittighed, når jeg ikke bruger den.

Dagmar og jeg skal sejle mere sammen i 2015.Minbaad.dk forsiden lige nu

ingen nyheder i denne liste

Til top