Nyheder til sejlere

mandag 22. oktober

H-bådsklassen er meget traditionsrig, men formår alligevel at tiltrække nogle af landets bedste sejlere. Foto: Kenneth Bøggild

H-bådsklassen vises frem til VM-udtagelsesstævne

I disse år taler alle om sportsbåde og om, hvordan man for både og sejlere på vandet. I H-bådsklassen gør man noget ved det, fortæller Axel Bøggild fra SKB.

Kapsejlads, Facebook | 04.05.2015 17:02 | Af: Sara Sulkjær

Når årets første VM-udtagelsesstævne for H-både løber at stablen den 8. - 10. maj, vil det være med Sejlklubben Køge Bugt som værter. 

Klubben har haft en ”stævne-pause”, men er nu klar til igen at byde sejlere velkommen. Mere en 35 frivillige er samlet til dette i klubben.

Der er sammensat et tætpakket program for sejlerne, således at de kan koncentrere sig om idrætten på vandet.

I 2004 var sejlklubben vært for H-båds verdensmesterskaberne. Et stævne, som var med til at løfte baren for, hvordan et stævne kunne afvikles. Ikke kun på vandet, men også på land.

20-25 både til weekendstævner
H-bådsklassen blomstrer og trækker fortsat en 20-25 både til weekendstævner og helt op til 40-50 både til det årlige Danmarks Mesterskab.

Klassen for H-både er en meget traditionsrig klasse. Den har dog formået at udvikle sig og tiltrækker forsat nogle af de bedste kølbådssejlere i landet. 

- I disse år taler alle om sportsbåde og om, hvordan man for både og sejlere på vandet. I H-bådsklassen gør man noget ved det, siger Axel Bøggild fra Sejlklubben Køge Bugt i en pressemeddelelse. 

Selvom båden har nogle år bag sig, fremstår den som et attraktivt idrætsredskab for en tre til fire mands besætning med hængestropper og en størrelse, så den kan trailes rundt i landet.

Test frem mod DM
Stævnet i Sejlklubben Køge Bugt er også en test til klubbens værtsskab i 2016, hvor klubben og de mange frivillige igen er værter. Denne gang for Danmarks Idrætsforbunds Danmarks Mesterskab for H-både. 

Køge Bugt er kendt som et super kapsejladsfarvand. Selv samme bølger har lagt vand til afvikling af Verdensmesterskaber i Olympiske Klasser, VM i internationale klasser og en stribe andre mesterskaber.

Publikumsvenlig klasse
Årets første H-båds ranglistestævne afvikles af klubben, men også Greve Kommune og Turisterhvervet bakker op om arrangementet. 

På den måde kan de lokale, som ikke nødvendigvis er sejlere, se og opleve H-bådsklassen. For at give de bedste betingelser for tilskuere og pressen, er der arrangeret seks store tilskuerbåde, som vil dække sejladserne.

- At der for H-bådsklassen bliver mulighed for at vise klassen frem for publikum viser også, at man formår at udvikle sig, formidle glæden ved sejlads og gør den tilgængelig, fortæller Axel Bøggild.

Læs mere om stævnet her.

Følg H-bådsklassen på www.h-boat.dk og på Facebook.Minbaad.dk forsiden lige nu

ingen nyheder i denne liste

Til top