Nyheder til sejlere

mandag 22. oktober

Arkivfoto fra DM. Foto: Anders Lund

Albin Express-NM med over 100 både: Tre danske både kæmper

Hans Christian Ilskov Erbs og mandskab lagde ud med 1, 9. og 5. plads i Oslo. Rapport er sendt hjem.

Kapsejlads | 23.08.2014 07:11 | Af: Troels Lykke

Hans Christian Ilskov Erbs, Albin Express-sejler fra Aarhus, fortæller:

Så er vi igennem 1.dag af Nordisk Mesterskab for Albin Express. Det har været en god dag på vandet for de danske Expresser.

Selv lagde vi ud med en prik i 1. sejlads efterfulgt af en 9. og 5.plads. Den danske mester, Morten Arndal lavede 12, 4, 4 og Kim Lago lavede 8, 9 og 17. Det må siges at være godkendt i et felt af stærke sejlere.

Vinden så på forhånd ud til at skulle være let, men da vi endelig kom igang trak bygerne masser af vind, og ikke mindst vindspring, med sig. På trods af regnen havde vi super sejlvejr med 5-10 m/s - og der var masser af arbejde med på det taktiske.

For at holde styr på alle 111 både, sejler vi i 2 starter fordelt på 4 grupper. Det vil sige at 2 grupper sejler mod hinanden i een start, og de to andre grupper i den anden start. Så bytter man rundt og efter 3 starter har alle mødt hinanden. I morgen vender de bøtten og deler os ind i nye grupper.

Vores egen ambition før stævnet var at holde os stabilt i top 15 henover hele stævnet, og det må man sige vi lever op til indtil videre. Lørdag lover de let vind igen, men nu må vi se hvad det bliver til.

Det er meningen at sejle endnu en round robin i morgen, hvor alle møder hinanden og så splitte feltet op i 2 søndag, men et guld- og et sølvfelt.

Streaming kan følges lørdag og søndag fra kl. 11

Tracking findes på stævnets hjemmeside Minbaad.dk forsiden lige nu

ingen nyheder i denne liste

Til top