Nyheder til sejlere

mandag 22. oktober

Vejret artede sig helt på vanlig Marstrand vis og vi sejlede 3 dage i helt forskellige forhold.

Vejret artede sig helt på vanlig Marstrand vis og der blev sejlet 3 dage i helt forskellige forhold.

Kim Lago tog bronze ved svensk mesterskab i Express

De Nordiske klasseorganisationer har sparket gang i den nye Cup – ”North European Express Championship Cup” med det Svenske Mesterskab. Kim Lago tog bronze med svenske gaster.

Kapsejlads | 08.08.2014 10:17 | Af: Troels Lykke

53 både fra fire nationer sejlede i weekenden Svensk Mesterskab for Albin Express i Marstrand. Fire Danske både var tilmeldt og klar til at tage kampen op mod de bedste besætninger fra Sverige, Norge og Tyskland.

Det fortæller Hans Christian Illskov Erbs fra Aarhus. Han tog en 13. plads og fortæller her til minbaad.dk:

Vejret artede sig helt på vanlig Marstrand vis og vi sejlede 3 dage i helt forskellige forhold. Vi fik alt lige fra store bølger fra vest til helt let vind og ”lotteri-placeringer”.

De danske besætninger gjorde det rigtig godt, hvilket vidner om det højeste danske niveau nogensinde. Vi gjorde hvad vi kunne for at følge med de bedste Norske og Svenske sejlmagere og legender i klassen.

Efter to dages sejladser lå 3 danske både i top 12, men på de svære forhold om søndagen blev der desværre vendt op og ned på resultaterne.

Bedste danske båd blev Kim Lago Nørgaard fra Horsens, der dog havde svensk  besætning ombord – blandt andet Johan Olsson, der tidligere har vundet SM tog gange. Kim og den Svenske Besætning løb med bronze medaljerne i stævnet.

Kong Harald sejler med i Oslo
Næste mesterskab i Cuppen er Dansk Mesterskab i Fåborg, hvor der pt. er 21 både tilmeldt.

Stævnet foregår i samarbejde med L-23 klubben i dagene 15. og 16.august. Skulle nogen være interesserede i at hilse på vores medlemmer eller se en båd, så er de meget velkomne til at kigge forbi.

Det helt store trækplaster i år er dog Nordisk Mesterskab i Oslo, hvor der lige nu er 108 både tilmeldt! Det bliver dermed det største Nordiske Mesterskab nogensinde!

Den store fremgang Norge har haft skyldes blandt andet, at den Norske Kong Harald har købt Express og sejler med.

DM næste år i Århus?
Der arbejdes lige nu fra Expressklubbens side på at få Dansk-, og måske også Nordisk-, Mesterskab til Århus næste år.

Forhåbningen er at samle op på den succes Expressen har i landende omkring os - og ride med på den bølge klubberne lige nu trækker efter sig.

Sidste stævne i rækken er Tysk Mesterskab i Flensborg, som sejles i midten af september.

Resultater på Marstrand Segelsällskabs hjemmeside

BillederMinbaad.dk forsiden lige nu

ingen nyheder i denne liste

Til top