Nyheder til sejlere

mandag 22. oktober

Vinderne i Albin Express: Fra venstre ses Dennis Petersen, Morten Arndal, Anette Bjørk Hansen, Karl Jeppesen og Anders Hilkjær.

Vinderne i Albin Express: Fra venstre ses Dennis Petersen, Morten Arndal, Anette Bjørk Hansen, Karl Jeppesen og Anders Hilkjær.

Morten Arndal og co. vinder DM i Albin Express

Før sidste sejlads i Nyborg førte Kim Lago efterfulgt af Morten Stoy, men så vandt klubkammeraten fra Horsens, Morten Arndal, sidste sejlads. Vinderne var tæt på at miste masten. Interview.

Kapsejlads | 24.08.2013 20:24 | Af: Troels Lykke

Der var 23 Albin Express-både fra Danmark, Norge, Sverige og Tyskland til DM, der også var et NM i Nyborg Sejlforening, der af vinderen får ros for et flot stævne.

Vi har netop talt med Morten Arndal, der vandt DM i sin båd fra 1981 med nye Hyde Sails på fra sejlloftet i Rudkøbing.

Efter syv sejladser var Horsens-holdet bedst blandt de 16 danske hold med gasterne Dennis Petersen,  Anette Bjørk Hansen, Karl Jeppesen og Anders Hilkjær.

Efter fredagens sejladser førte Morten Arndal, men Horsens-holdet, der er bedst i let luft frygtede lørdagens sejladser i hårdt vejr, og der kom vind op til 12 m/sek. i dag.

- Før sidste sejlads lå Kim Lago fra vores klub nummer et og Morten Stoy lå lige bagefter, men vi vandt sidste sejlads, forklarer Morten Arndal, der til dagligt er kandidat i pædagogisk sociologi.

Holdet blev nummer to til NM og de vandt lodtrækningen om en North Sails-spiler.

Tæt på at miste masten i sidste sejlads

Sidste opkryds nåede at blive lige spændende nok, da topvantene gik løs, så masten buede utroligt meget selvom hækstaget ikke var halet mere end det plejede på vinderbåden.

- Masten stod som en flitsbue, da kontramøtrikken var røget af, så topvantene var ved at falde af så masten havde knækket, men på sidste opkryds fik jeg spændt topvantene op og vi kunne holde førstepladsen i mål, siger Morten Arndal.

Sidste år fik Arndal DM-sølv om hvorfor det blev til guld i år, siger han.

- Vi havde en mere konservativ taktik, hvor vi var mindre på fløjene og så holdte vi mere øje med konkurrenterne.

DM i Albin Express

Guld: Morten Arndal

Sølv: Morten Stoy

Bronze: Kim Lago

 Minbaad.dk forsiden lige nu

ingen nyheder i denne liste

Til top